miercuri, 15 decembrie 2010

Friptură de porc cu cartofi la cuptor

Această mancare este foarte simplă, oricine o poate face.
Durează 2 ore, trebuie întors de maxim 3 ori şi nu aveţi de lucru la ea...tră doar să aşteptaţi să fie gata şi iese o minunăţie.

Aveţi nevoie:

ulei, cartofi (eu am facut pentru 2 persoane+copil), carne (porc, vita, pui), condimente
opţional se poate face un sos din smantană şi usturoi

Se unge o tavă de cuptor ceva mai înaltă cu ulei, nu trebuie pus mult, doar cat sa stea o peliculă de ulei pe tot fundul tăvii, apoi se pune carnea pe care am batut-o gen grătar şi am condimentat cum am vrut, apoi se pun cartofii tăiaţi în 6, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor 170-200 grade


După o oră am scos tava din cuptor, am întors şi am dat folia jos...se vede cum au lăsat cartofii şi carna apă, numai bine cât să se înabuşe.


Când cartofii devin aurii este gata


 ....şi cu sos de smântană şi usturoi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...