vineri, 17 decembrie 2010

Năut

Năutul se poate folosi în loc de fasole boabe...mie îmî place mai mult năutul.
Se face uşor si repede -1 ora- în cuctă. Trebuie pus năutul de seara la înfoiat şi în caz de nevoie se mai adaugă apă, dacă are apă puţină nu se înfoaie îndeajuns şi fierbe mai greu.

(scuze de calitatea pozelor, dar sunt făcute cu telefonul, pentru că am făcut mâncarea la mama acasă şi am uitat aparatul foto)

Avem nevoie:
IMAG

- 500g naut
- 2-3 morcovi
- puţină ţelină
- 1-2 patrunjel
- 5 căţei usturoi
- 5 foi dafin
- 2 cepe mari
Până acum este de post, dar se poate adăuga si carne, cârnaţ, etc.
- 2 cârnaţi de casa (am pus eu)

Se taie ceapa marunt, se dau pe răzătoare morcovii, patrunjelul, telina şi se pun la călit direct in cuctă


După 2 minute se pune si cârnaţul taiat după plac şi usturoiul



După ce s-au călit (se poate şi fără călire) se adauga nautul şi se pune apă cât să treacă peste, apoi se adaugă sare, piper, pastă aredei sau boia, foi de dafin si ce va mai doreste sufleţelul...

Se închide cucta şi se lasă la foc potivit o oră...

....şi gata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...