marți, 19 aprilie 2011

Chec

O prăjitură rapidă şi simplă, de când eram mică o ajutam pe mama la chec, eu ţineam mixerul şi ea punea ingredientele.
Această reţetă ii moştenită de la mama şi în general dacă o reţetă iese bună nu mai încerc alta...foarte rar.

Avem nevoie:

- 4 ouă
- 4 linguri ulei
- 4 linguri lapte (în lipsă de lapte merge şi apă)
- 10 linguri zahăr
- 8 linguri faină
- praf de copt
- zahăr vanilat
- 1 lingură de cacao

Separăm ouăle, batem albuşul...
....când s-a bătut albuşul adăugăm gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, laptele, uleiul...

 ...făina împreună cu praful de copt...
...după ce s-au amestecat turnăm din compoziţie aproximativ 70% într-o tavă tapetată cu faină...
 ...restul de compoziţie amestecăm cu o lingură de cacao...
...turnam peste restul compziţiei...
 ...am presărat migdale feliate...

 ...la proba scobitorii este gata.

 POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...