vineri, 6 mai 2011

Kürtős kalács

De mult doream să fac aşa ceva şi cum am găsit reţeta la Teo's kitchen am zis că trebuie sa încerc.
A ieşi neaşteptat de bun, simplu şi uşor de făcut, dar cel mai '' grav'' lucru îi că nu te poţi opri din mâncat....mmmm ce mai...o minunăţie.


Avem nevoie:
- un cub de drojdie

- 300 ml lapte 
- 3 linguri zahăr 

- 700g faină
- 2 oua întregi + 2 gălbenuşuri
- 80g unt

- un varf de sare


Se dizolvă drojdia în laptele cald+zahărul.
Apoi se adaugă făina, se frământă şi este destul de tare, dar am adăugat untul topit şi am putut frământa mai uşor, apoi am pus sarea...am frământat până s-a desprins aluatul de vas şi de mână. 






 Între timp am pregătit zahăr cu nucă macinată....
 ...iar pentru că nu am ustensile speciale, am avut carton rămas de la folie de aluminiu şi de la folie de plastic, pe una am taiat-o... l-am îmbrăcat în folie şi le-am uns cu ulei de palmier....sau cu ce vreţi voi le puteţi unge...
 Aluatul se lasă la dospit la cald şi acoperit până îşi dublează volumul.

...cu o pensulă se dă cu apă....
...apoi se dă prin zahăr şi nucă










POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...