miercuri, 6 iulie 2011

Lasagne




Am făcut mai multe feluri de lasagne dar dintre toate gustate am rămas la asta, nouă ni se pare cea mai bună şi nu păstrez un standard, ca deobicei, pun ce găsesc în frigider.

Avem nevoie:
- foi pentru lasagne
- o ceapă potrivită
- aprox. 300g carne tocată (de porc în cazul meu)
- bulion
- smântână
- caşcaval sau branză
- unt
- 1/2 l lapte 
- 3-4 linguri făină
- condimente


Tăiem ceapa mărunt...

...o punem la călit împreună cu condimente: sare, piper, chilli, ghimbir, usturoi, ...şi ce vă mai trece vouă prin cap...apoi adăugăm carnea... bulion mai spre sfârşit
 ....în timp ce se face carnea preparăm sosul bechamel: punem puţin unt la topit, apoi punem 3-4 linguri făină şi se adaugă laptele cu grijă...pentru lasagne eu fac sosul mai subţire pentru că se lucrează mai uşor...
 ....
 ...după ce sunt gata sosul şi carnea, ne apucăm de "aşezat" intr-o tavă potrivită...o ungem cu unt, apoi punem sos bechamel cat să se ungă tava, apoi punem foi de paste. Tava mea are colţurile rotunjite astfel că am rupt colţurile la paste....după paste se pune iar un rând de bechamel...
 ...apoi un rând de carne...
...apoi am pus smântână şi brânză...nu am avut caşcaval aşa că m-am adaptat la oferta din frigider...
 ...apoi se repetă...se pun pastele, sosul, carnea, ....


 ...la sfârşit terminăm cu sos şi puţin bulion...ATENŢIE: să nu umpleţi prea tare tava, pastele se umflă şi o să iasă pe afară.

 ...când s-au rumenit uşor sunt gata.
POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...