duminică, 6 februarie 2011

Palaneţ



Palaneţele sunt o variantă de plăcintă, dar sunt coapte, în dorinţa de a elimina prăjala.

Sunt făcute cu aluat simplu de pâine şi realizarea lor nu durează mult.

Avem nevoie:

- 2,5 căni apă
- 6 căni făină (aproximativ 1 kg)
- 2 cuburi drojdie
- 2 linguriţe cu vârf de sare
- 5 linguri ulei

În apa călduţă se dizolvă drojdia, se adaugă făina, apoi sarea şi după ce a fost frământat puţin aluatul se adaugă uleiul. În caz că este prea tare se mai adaugă apă, iar dacă este prea moale se adaugă făină.
Se frământă până se dezlipeşte aluatul de pe mână. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul.


 ...după o jumătate de oră dădea aluatul afară din vas, aşa ca l-am pus în două vase...
 ...se ia o lingură cu vârf de aluat şi se întinde la o grosime de 1-1,5 cm, iar apoi marginile se subţiază pentru că se vor suprapune deasupra şi să nu fie prea gros stratul (sper că aţi înţeles)....
 ....se pune brânza sau altă umplutură...
 ... se împachetează şi se ung cu ou...
 ...când devin aurii sunt gata.

 Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...