duminică, 9 ianuarie 2011

Papanaşi fierţi

Azi vroiam sa fac ceva dulce, dar ceva sa poata manca si copiul meu de un an si...si mi-a venit ideea sa fac papanasi fierti, desi cei prajiti imi plac mai mult, dar au mai multe calorii, asa ca am facut papanasi fierti dupa reteta lui mama si ceva modificari.

Avem nevoie:
- 500 g branza vaci;
- 3 oua;
- 5linguri cu varf gris;
- 2 linguri zahar;
- 1 lingura faina;
- 2 plicuri zahar vanilat;
- un varf de sare.

Se amesteca ingredientele si se fac bilute.
 Intr-un vas se pune la fiert aproximativ un litru de apa, cand fierbe se pun bilutele de branza pana se acopera fundul oalei, dar sa nu se suprapuna bilutele.
Sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Se scot cu o spatula si se pun direct in pesmet.
...se pun la fiert


..s-au fiert
 
Se acopera:
- 6 linguri pesmet;
- 5 linguri zahar
Intr-o tigaie teflonata se pune pesmetul si se amesteca pana devine auriu, se ia de pe foc si se adauga zaharul...se tavalesc bilutele de branza in pesmet si gata.

.

 Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...