luni, 31 ianuarie 2011

Cornuleţe cu silvoiţă

Reteta o am de la nasa mea pe care o pup...mi-a dat o reteta delicioasa, se topesc in gura nu alta.
Raman fragede si o luna pentru ca nu au ou, sunt perfecte pentru sarbatori, dar nu numai.

Avem nevoie de:

- silvoita (este marmelada sau duceata de prune facuta in cazan la tara, pe foc de lemne)
- o cana ulei;
- o cana untura sau unt;
- 2 linguri zahar;
- 1 plic zahar vanilat;
- o jumate cana apa;
- o jumate cana otet;
- o linguta bicarbonat;
- coaja de la o lamaie rasa;
- faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg)


 Am adaugat toate ingredientele, iar bicarbonatul l-am pus la stins in cana cu otet, am adaugat faina si am obtinut un aluat.
 Se intinde o foaie dreptunghiulara, se taie in triunghiuri si se pune silvoita, apoi se ruleaza si se dau la cuptor intr-o tava cu foaie de copt.
 S-au copt si se presara cu zahar pudra
 ...si gata...mmmm sunt asa de bune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...